Leningen overzichtelijk

Lenen is nog nooit zo makkelijk geweest. Nu we internet hebben kunnen we met een enkele druk op de knop over alle informatie beschikken die we willen hebben. Leningen zijn binnen handbereik. Online kun je veel informatie vinden en zelfs leningen afsluiten. De drempel om geld te lenen is daarom een stuk lager komen te liggen. De komende weken zullen we op deze site enkele leningen eens grondig onder de loep nemen, om zo een eerlijk en onafhankelijk overzicht te kunnen bieden. Want geld lenen blijft, ondanks het gemak, een voorzichtige zaak. Deze keer behandelen we de volgende leningen:

WOZ krediet
Het WOZ krediet is een lening die behoort tot de doorlopende leenvormen. Deze lening houdt het midden tussen een hypotheek en een zogenoemd rentekrediet. Middels de WOZ-waarde van een woning wordt de hoogte van het WOZ krediet bepaald. De afkorting WOZ staat voor Waarde Onroerende Zaken. Dat betekent dat deze lening alleen afgesloten kan worden door mensen die een eigen woning bezitten.

Rentekrediet
Het rentekrediet lijkt erg veel op het doorlopend krediet, een van de meest gebruikte en bekendste leenvormen. Bij het rentekrediet wordt maandelijks de rente vergoed over het nog openstaande leensaldo. In tegenstelling tot het doorlopend krediet, hoeft een rentekrediet niet verplicht in maandelijkse termijnen te worden afgelost. Met de bank wordt een maximum te lenen bedrag afgesproken. Daarmee is de lening vooral geschikt voor mensen die geld achter de hand willen hebben middels een lening.

Annuïteitenlening
Bij een annuïteitenlening vinden de maandelijkse betaling van de rente en die van de aflossing plaats door middel van annuïteiten. Dat betekent dat periodiek steeds hetzelfde bedrag wordt betaald aan de bank of kredietverstrekker. Deze lening houdt zichzelf in evenwicht wat betalingen betreft, omdat de annuïteit een aflossingsdeel bevat. Daardoor daalt de periodieke verschuldigde rente, maar worden de aflossingen steeds groter.

Oriëntatie
Hopelijk hebben bovenstaande stukken je een beeld gegeven van de diverse leningen die er te vinden zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer leningen te vinden. Op het internet is wat dat betreft een schat aan informatie te vinden. Maar het kan zijn dat je de informatie liever uit eerste hand ontvangt. In dat geval kun je altijd een afspraak maken bij een bank of kredietverstrekker. Zij zullen je helpen een passende lening te vinden.